Auto trivija

Žene su odabrale: 6 automobila koji žene vole

Žene su odabrale – žiri svjetskog ženskog automobila godine u šest kategorija odabrao 6 automobila koji ženama oduzima dah

Pobjednici su se birali u šest kategorija: gradsko auto, porodični SUV, porodično vozilo, veliki SUV, sportsko vozilo i vozilo sa pogonom 4×4. Početkom marta 56 članica žirija če izabrati koje vozilo osvaja finalnu nagradu “Svjetski ženski automobil godine”.
Koji automobil dobija prvu nagradu saznaće se na Međunarodni dan žena, 8. marta 2022. godine.

Auto Oglas 15

Najbolji gradski automobil je Peugeot 308, za kojeg se smatra da je izvrsnost u pogledu sigurnosti, tehnologije, dizajna, zaštite okoline i vrijednosti za novac. Ono što ovaj auto krasi je snažan i privlačan dizajn sa oslikama visoke klase, u kome je istaknut nov logotip marke.

Auto oglas 16

Najbolji porodični SUV je Kia Sportage. Kia je nedavno predstavila potpuno novog Sportagea koji ima ekološki prihvatljiviji priključno hibridni pogonski sklop. Ovo je prvi Sportage koji je razvijen, konstruisan, modifikovan i optimizovan posebno za Evropu kako bi zadovoljio želje i zahtjeve evropskih kupaca.

Auto oglas 2

Najbolje porodično vozilo je Ford Mustang Mach-E koji kombinuje strast Fordovog kultnog modela sa potpuno novim oblikom slobode. Ovaj automobil je prostran i praktičan sa prekrasnom siluetom i zabavnim karakterom u vožnji koji je toliko važan za kupce u Evropi. Osim prednjeg prtljažnika, zadnji prtljažnik je zapremine 402 litra, doka sa oborenim zadnjim sjedištima iznosi 1420 litara prostora.

Auto oglasi 00

Njabolji veliki SUV je BMW iX za koga tvrde da je pionir nove ere. Ovaj automobil je napravljen za električnu mobilnost koji postiže izuzetan doseg i snažno ubrzanje s mjesta. Atraktivnog je dizajna i zaista izgleda impresivno, pa nije ni čudo što se našao na listi najboljih automobila koje su birale dame.

Auto oglasi 0

Najbolje sportsko vozilo: Audi e-Tron GT. Ovaj ljepotan je potpuno oduševio žiri ovog svjetskog takmičenja. Ovo auto odlikuje elegantni vanjski dizajn, krasne linije, a može se pohvaliti i etiketom “pouzdane jedrilice”

Auto oglasi 01

Najbolje 4*4 vozilo: Jeep Wrangler 4xe. Ovaj automobil je osposobljen sa tehnologijom za bolje kretanje u prometu kao što su prilagodljivi regulator brzine i upozorenja za udarac sprijeda sa automatskim kočenjem.
Ovo je auto koje omogućava stabilnu vožnju čak i na grubim, blatnjavim i strmim terenima.

Ostanite u toku, Autooglasi svaki dan imaju nove vijesti.

Pokaži više

Povezane vijesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button