Vijesti

Revolucionarni dogovor dva giganta: Volkswagen i Huawei

Volkswagen je na putu da kupi Huaweijev odsjek za razvoj autonomnih automobila.

Cijene su i dalje velika nepoznanica…

Volkswagen i Huawei najavljuju tijesnu saradnju na polju automobilske industrije…

Većini je kineski proizvođač poznat po proizvodnji mobilnih telefona, ali navedeni odsjek potrošio je samo 2021. godine skoro milijardu dolara na razvoj autonomnih vozila i čitav spektar proizvoda koji idu uz to, a možda i chipova koji su u zadnje vrijeme jako tražena roba na svjetskom tržištu automobila.

Kineska kompanija ima velike i ambiciozne ciljeve širenja tima za istraživanje i razvoj koji ide na čak 5.000 članova, od kojih bi 2.000 bilo posvećeno samo problemima autonomne vožnje.

Dva industrijska diva, Volskwagen i Huawei su u pregovorima o spajanju. Trenutno se ne pominju cijene, ali se dogovor najavljuje kao revolucionaran.

Huaweieve mogućnosti autonomnog upravljanja znatno su se poboljšale poslednjih nekoliko godina i uskoro bi mogle konkurisati najboljima na tržištu. U tu kategoriju mnogi više ne svrstavaju Teslu, čiji automobili imaju mnogo problema s uključenim opcijama autopilota.

Vrijeme koje dolazi pokazaće u kom smjeru će ići ova saradnja koja u svakom slučaju mnogo obećava i to obojici partnera.

Još Autooglasi vijesti pogledajte ovdje.

Pokaži više

Povezane vijesti

Takođe pogledaj
Close
Back to top button