Vijesti

Stiže li novi Volkswagen Amarok R?

Podnaslov je ovo

Ukratko
  • Ranger Raptor i mogući Amarok R mogli bi stići kasnije sljedeće godine.

 

Sljedeća generacija Volkswagenovog pick-upa dijeli tehniku s Ford Rangerom, a čini se kako bi se moćna verzija Raptor mogla ukazati i u njemačkoj verziji kao Amarok R

Ove će godine Volkswagen predstaviti posve novu generaciju svog pick-upa Amarok. Za taj se zadatak Volkswagen udružio s Fordom, budući da će novi Amarok dijeliti tehničku osnovu s nedavno prikazanim novim Ford Rangerom. Novi će Ranger s vremenom dobiti moćnu verziju Raptor, pa se postavlja pitanje planira li i Volkswagen sličnu verziju Amaroka. Čini da je tako.

Volkswagen navodno ispituje mogućnosti za Amarok R, barem je tako direktor australskog odjela Volkswagenovih gospodarskih vozila izjavio za Carsguide. U Australiji Volkswagen već nudi moćniji Amarok, ali u suradnji s tunerom specijaliziranim za off-road, tvrtkom Walkinshaw. Novi Ford Ranger imat će i verziju Raptor koju će tradicionalno odlikovati terenske gume, veći razmak od tla, poseban ovjes i snažniji motor. Budući da će Raptor i Amarok dijeliti tehniku nije nemoguće da Volkswagen ponudi snažnijeg Amaroka na osnovi Ranger Raptora.

Hoće li Amarok R, kako bi se ta verzija mogla zvati, doći i na kojim će se tržištima prodavati još je posve nepoznato. U svakom slučaju, Volkswagen je ranije najavio kako će novi Amarok imati samo 3,0 V6 TDI pod prednjim poklopcem.

Ipak, Ranger Raptor mogao bi dobiti 3,0 V6 biturbo od 406 KS iz Explorera ST, a Volkswagen bi mogao preuzeti i taj motor.

Više o svemu tome znat ćemo kasnije ove godine, jer nova generacija Amaroka trebala bi biti predstavljena ovog ljeta, a na tržište stići do kraja godine. Ranger bi trebao u prodaju krenuti početkom 2023. Ranger Raptor i mogući Amarok R mogli bi stići kasnije sljedeće godine.

Pokaži više

Povezane vijesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Takođe pogledaj
Close
Back to top button