Savjeti za vozače

Top 10 savjeta za vozače – šta ne biste smjeli reći policajcu

U moru izgovora kojih su se policajci i previše naslušali zbog prekršaja u saobraćaju, ovo je top 10 savjeta za vozače koje zaista ne bi trebalo da im saopštite.

Savjet broj 10. “Onaj ispred mene je vozio puno brže”… Možda je to i istina, ali on je vas uhvatio i to mu je sasvim dovoljno da napiše kaznu i popuni državni budzet.

autosalonpolice

Savjet broj 9. “Jako žurim. Možete mi malo brže?” Ako već u startu se poslužite svojom arogancijom možete, pored jedne dobiti i još koju kaznu za prekršaj koga niste bili ni svjesni.

Savjet broj 8. “Znaš li ti ko sam ja?” Ako postoji jedna rečenica koja pitomog čovjeka pretvara u masovnog ubicu, onda je to zasigurno ova. Ovu rečenicu niko ne voli, a pogotovo ne policajci. Ako je izgovorite, mogao bi vas dočekati sarkastičan odgovor kao što je: “Ako vi ne znate ko ste, kako ću ja znati?”

Savjet broj 7. “Zaboravio sam vozačku dozvolu, ali zovem se…” Svima nam se desi da zaboravimo dokumenta, ali ako vas zaustavi policija, nemojte im izlaziti u susret sa ovakvim izjavama. Njima je zaista lako saznati ko ste, tako da je izvinjenje sasvim dovoljno. Još ako dodate “neću više nikad, majke mi” ili “i glavu bih zaboravio da nije na ramenima”, biće pun pogodak.

autooglasipoliceman

Savjet broj 6. “Samo izvolite, frajeri! Pretražite mi auto!” Ovakvo nešto se jednostavno nikad ne govori, jer će policajci uvijek nešto naći. A postoje realne šanse da će vam auto biti rastavljen na proste faktore, što zaista nikome nije potrebno.

Savjet broj 5. “A zašto ne hvatate prave kriminalce?” Ovo je rečenica koja će od vas napraviti uobraženog idiota, koji policiji daje do znanja da ne rade svoj posao kako treba. A policajci obožavaju uobražene idiote. Trebali biste da znate da saobraćajna policija nema nikakve veze sa hvatanjem kriminalaca. Bolje je da ovakva pitanja zadržite za sebe.

Savjet broj 4. “A ja sam mislio da je policija u dobroj kondiciji…” Zaista ne postoji niko kome bi bilo drago da mu kažu da je debeo ili da ukazuju na neku njegovu fizičku manu. Policajci svakako neće blagonaklono gledati na ovo, nego će iskoristiti ono što im je kao predstavnicima zakonana raspolaganju.

autosaloncar

Savjet broj 3. “Nemojte se bojati..” Auuu, ovo nikako ne smijete reći. Zašto? Zato što su policajci neustrašiva bića, ako iko treba da se boji, onda ste to vi. A u krajnjem slučaju neko bi mogao to protumačiti kao prijetnju i sumnju da imate neko hladno ili vatreno oružje kod sebe. Tako da ove rečenice izbjegavajte ako ne želite da idete pod pratnjom interventne policije.

Savjet broj 2. “Zar stvarno mislite da ste brži od mene?” Na ovakvo pitanje policajci se mogu samo nasmijati i opaliti vas po džepu. Ne zaboravite da oni imaju radio-stanice i mogu vas u sekundi opkoliti i uhvatiti.

Savjet broj 1.”Koliko bi koštalo da zaboravimo na ovaj prekršaj?” Iako je korupcija svuda zastupljena, ipak nisu svi potkupljivi. Čak i kada bi postigli dogovor, policajci neće gledati blagonaklono na ovo pitanje. Pošto je zakon uvijek na strani policije u ovom slučaju samo vi možete izvući deblji kraj. Zato najbolje je da ne postavljate ovo pitanje. Nikada!

Uz Autooglase sigurnije se vozi.

Pokaži više

Povezane vijesti

Back to top button