Vijesti

Ponovo kreće proizvodnja nekad popularnog Aventadora?

Požar koji je zahvatio brod za prevoz automobila Felicity Ace gori još od prošle sedmice i određeni broj Aventadora LP 780-4 Ultimate biće isporučeni u obliku ugarka.

Između gotovo 4000 vozila više brendova Volkswagen grupe se nalazilo na brodu, uključujući i vrhunske modele poput Porschea, Bentleyja i Audija, bilo je nešto Urusa, kao i Aventadora i Huracana. Svi oni su bili na putu do kupaca koji su na isporuku čekali oko 12 mjeseci.

Auto Oglasa 12

Izvršni direktor Lamborghinija America, Andrea Baldi priznao je da postoji mogućnost ponovne proizvodnje Aventadora. Ako se pokaže da su neki od automobila oštećeni ili potpuno uništeni, Baldi je rekao da će kompanija morati kontaktirati dobavljače i vidjeti da li se mogu oni ponovo proizvesti.

Što se tiče modela Huracan i Urus, oba modela su u proizvodnji. Aventador je krajem prošle godine izašao iz proizvodnje kako bi napravio mjesta za njegovu zamjenu, a sada je prerano reći hoće li je potencijalni ponovni početak proizvodnje prethodnika odgoditi.

Auto Oglasi 12

U tužnoj slučajnosti, talijanski brod Grande America zapalio se 2019. godine kada su potpuno uništena četiri nova Porschea 911 GT2 RS, koja su takođe bila na putu prema nestrpljivim kupcima. Porsche nije imao izbora nego ponovo pokrenuti proizvodnju.

Auto Oglasi 13

Najvažnije novosti sa našeg bloga pročitajte u sekciji Vijesti

Pokaži više

Povezane vijesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Takođe pogledaj
Close
Back to top button