VijestiTestirali smo

Novi Ford Ranger Raptor stiže ovog ljeta

Čim je predstavljen potpuno novi Ford Ranger, bilo je jasno da će i on dobiti moćniju verziju Raptor, a sada je i ona predstavljena.

Prethodna generacija je pod prednjim poklopcem imala dvolitreni turbodizelaš od 213 KS, a sada je Ford Ranger Raptor odabrao 3,0 V6 benzinac sa dva turbopunjača koji razvija 288 KS i 491 Nm.

New Project 29 1

Kako bi što bolje prikazao sposobnost novog Ranger Raptora, Ford navodi kako je brži za minutu od predhodnika na testnoj stazi dugoj 10 kilometara koja se nalazi u Australiji. Ovaj model obećava performanse nalik sportskim kompaktima, ali na makadamu, a za to su zadužene brojne modifikacije.

Prošli Raptor imao je mehanički zatvarač nazad, dok novi Ford Ranger Raptor ima elektronske zatvarače diferencijala i naprijed i nazad. Moćni motor snagu prenosi putem automatskog mjenjača s 10 stepeni koji sadrži sedam načina rada: Normal, Sport, Slippery, Rock Crawl, Sand, Mud/Ruts i Baja. Izduvni sastav ima ventile i može proizvodite razne vrste i jačine buke. Vozač može birati između četiri vrste: Baja, Sport, Normal, Quiet.

Auto Oglas 14

Ovaj moćni pick up ima čvrstu šasiju zajedno sa kontinuirano promjenjivim amortizerima. Spolja se Raptor prepoznaje po širokim plastičnim blatobranima, velikim natpisom Ford na prednjoj masci i naljepnicama sa imenom.

Novi Ford Ranger Raptor u Evropu stiže krajem ovog ljeta, dok će obične verzije doći sledeće godine. Pored moćnog V8 benzinca, u Raptor će se ugraditi i dvolitreni dizelski motor od 213 KS poznat još iz prošle generacije.

Pokaži više

Povezane vijesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Takođe pogledaj
Close
Back to top button