Auto Sport

Haasov prvi test s novim bolidom

Haas je odradio prve kilometre sa svojim novim F1 bolidom za 2022. na stazi Circuit de Barcelona – Catalunya, dva dana uoči početka predsezonskih testiranja na istoj stazi…

Ranije su objavili digitalne fotografije novoga bolida…

Novi VF-22 danas je prvi puta testiran u Barceloni

Haas želi iskoristiti novi tehnički pravilnik kako bi se vratili u krug osvajača bodova i borbu u sredini poretka

Prošla sezona bila je uvjerljivo najgora u šestogodišnjoj povijesti, prva koju su završili na posljednjem mjestu i prva koju su završili bez ijednoga boda, a ove godine zadržat će istu vozačku postavu koju čine Mick Schumacher i Nikita Mazepin.

Novi VF-22 danas je prvi puta testiran u Barceloni jer je momčad odlučila iskoristiti prvi od dva filmska dana za vrijeme kojih se smije prijeći najviše 100 kilometara na posebnim Pirellijevim gumama za demonstracijske svrhe.

Bolid dijeli brojne sličnosti s Ferrarijem, uključujući oblik nosa, ali on nije pričvršćen na najdonji element prednjega krila kao kod Ferrarija niti ima jedinstvene bočne stranice kojima je Ferrari iznenadio svoje suparnike.

Usisnik iznad vozačeve glave trokutastoga je oblika i male površine, kao i kod Ferrarija, a zanimljiv detalj je peraja koja uzdužno dijeli pokrov motora i nije u potpunosti pričvršćena za njega.

Samo Alpine i Red Bull još nisu pokazali svoje bolide iako je Red Bull odradio svoje predstavljanje na demonstracijskoj maketi bolida koju je Formula 1 prošle godine predstavila nova pravila.

Alpine će svoje predstavljanje odraditi sutra, novi Red Bull prvi ćemo puta vidjeti u srijedu, a Alfa Romeo će novi bolid predstaviti 27. veljače iako smo ga već vidjeli na privatnom testu u Fioranu.

Pokaži više

Povezane vijesti

Back to top button